Почина дизайнерът Оскар де ла Рента

Почина дизайнерът Оскар де ла Рента | StandartNews.com

Почина световноизвестният дизайнер Оскар де ла Рента. Той си отиде от този свят на 82-годишна възраст, като едно от най-известните имена в модната индустрия.

"Ню Йорк таймс" съобщи, че причината за смъртта му е усложнение, причинено от рак.

"Колко е тъжно, че изгубихме такава легенда. Оскар де ла Рента, благодаря ти за красотата и вдъхновението, които споделяше с нас", написа Нина Гарсия, творчески директор на "Мари Клер".

Моделиерът е роден в Доминиканската република и заминава за Испания да учи изкуство. Там той е привлечен от модата и започва да работи заедно с испанския дизайнер Кристобал Баленсиага. Обличал е първа дама на Съединените щати през 60-те години Жаклин Кенеди.

Оскар де ла Рента бе известен като един от създателите на класически стилове в индустрията, характерни с елегантната женственост на дълги поли, тесни талии и десени с флорални мотиви.

Булчинската рокля, с която на сватбата беше облечена съпругата на Джордж Клуни - адвокатката Амал Аламудин, бе една от последните творения на Оскар де ла Рента.

През октомври Де ла Рента назначи Питър Копинг, творчески директор на "Нина Ричи", на същата позиция в своята компания, създадена специално за плавния преход към ново ръководство и идеи. Освен дрехи брандът Оскар де ла Рента предлага обувки, чанти, бижута, декор и козметика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай