Пишман-терорист арестуван край Белия дом

Пишман-терорист арестуван край Белия дом | StandartNews.com

Един човек е в ареста след инцидент в района на Белия дом, предаде Си Ен Ен.

Мъж се доближил с кола до пропускателен пункт край Белия дом и заявил, че носи взривно устройство. Той бил незабавно арестуван, а колата конфискувана. Мъжът остава в ареста, а колата се проверява. Засега няма потвърждение за каквото и да е взривно устройство, са казали представители на правоприлагащите органи.

Сикрет сървис съобщи за инцидента, като каза, че неидентифициран шофьор е арестуван, след като съмнителна кола се доближила до пропускателния пункт. В информацията на Сикрет сървис обаче не се споменава за никакво твърдение на мъжа, че носи бомба.

Заради инцидента няколко улици около Белия дом бяха отцепени. Президентът Тръмп не е в Белия дом, а прекарва уикенда в курорта си Мар-а-Лаго в щата Флорида.

Вчера говорителят на Белия дом Шон Спайсър съобщи, че в района на президентството е задържан друг мъж, опитал се да прескочи едно от предпазните съоръжения на "Пенсилвания авеню".

Само преди седмица нарушител проникна на територията на Белия дом, прескачайки оградата. Сикрет сървис призна, че натрапникът е прекарал 17 минути в комплекса на президентството преди да бъде забелязан и задържан. Това признание навлече критики на службата, която охранява американските президенти, припомня АП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай