Оцелялата след Ебола медицинска сестра съди болницата в Далас

Оцелялата след Ебола медицинска сестра съди болницата в Далас | StandartNews.com

Нина Фам, която успя да се пребори с Ебола сега съди болница, където беше заразена. Медицинската сестра беше първата на територията на САЩ, заразена с вируса на Ебола.

Нина Фам разви симптомите на болестта, след като беше сред медицинските лица, имали контакт с мъж с Ебола, който в последствие почина. Лечението й се оказа успешно и след изписването й от болницата дори Барак Обама се срещна с нея. 

Преди два дена стана ясно, че сестрата е завела дело срещу болницата с обяснението, че е станала символ на корпоративното неглижиране на важни проблеми и неспособността на здравните власти адекватно да се справят с настъпилата криза.

Изпълнителният директор на болницата Баркли Бердан е изпратил писмо до служителите, след като разбрал за заведеното дело, в което каза: " Нина и всички останали се бориха храбро и не се изплашиха когато стана ясно, че първият случай на Ебола е при нас. Болницата ни има силни традиции в това да помагаме на хората. В случая ние не изоставихме Нина и нейното семейство, докато беше болна и последвалото й възстановяване. Тя все още е част от нашият екип."

Чат от обвинението на Нина Фам се гради на тезата, че на нея и колегите й не е била предоставена адекватна информация и обучение за справяне с Ебола, както и предпазно облекло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай