Оцелели за ада в "Пулс": Мислихме, че е шоу

Светът онемя пред ужаса в Орландо

Оцелели за ада в "Пулс": Мислихме, че е шоу | StandartNews.com

Осъзнаваш, че това вече не е шоу и празникът, който си очаквал, припомнят си  посетителите

Ден след кървавия терор в клуб "Пулс" в Орландо, оцелелите още не могат да осъзнаят какво им се е случило. 

Снимков репортаж ТУК.

Стрелбата в гей клуба отне живота на повече от 50 души, близо толкова са и ранените. Някои от тях още се борят за живота си. Във фаталната вечер близо 300 се забавляват в клуба. Онези от тях, които са се спасили от ужаса на куршумите, разказват пред The Guardian за преживяното:

"Стоиш в клуба, прекарваш си страхотно и се забавляваш, а в един момент чуваш звук като от фойерверки и пукащи се балони. Предполагаш, че е част от шоуто", споделя един от посетителите на "Пулс". И допълва: "А после чуваш писъците. Хората почват да пищят, този звук не спира и тела почват да се свличат. Осъзнаваш, че това вече не е шоу и празникът, който си очаквал". 

Карсън Уелс, Кристофър Хансен и Луис Бурбано също успяват да се спасят от ада в клуба. Като повечето оцелели, и те все още трудно възприемат какво точно са преживели. 

"В началото предположихме, че е част от микса на диджея, просто част от музиката", разказва Уелс, който е купонясвал с приятели в едно от задните отделения на клуба. 

"Когато осъзнах, че всъщност няма нищо общо с музика, просто избягах през задния вход. Дори не се обърнах назад", допълва мъжът. Трима от неговата компания са били покосени от куршумите на нападателя Омар Матийн. За щастие, нито един от тях не е с опасност за живота. 

Извършителят на жестокото нападение Омар Матийн бе убит при акция за спасяване на заложниците. "Ислямска държава" пое отговорност за сторенето от него и заяви, че той е бил в редиците й. Подробности четете ТУК!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай