Орегон ще гласува за легализирането на марихуаната

Орегон ще гласува за легализирането на марихуаната | StandartNews.com

Портланд. Този ноември гласоподавателите в американския щат Орегон ще трябва да решат дали искат да легализират упоребата на марихуана.

"Петицията е приета за гласувана през ноември", заяви Тони Грийн, директор по комуникациите на секретаря на щата Кейт Браун.

Петицията е била подадена от New Approach Oregon, група от Портланд, която се бори за легализирането на марихуаната в САЩ, по-рано този месец. Повече от 87 000 подписа са били проверени от офиса на Браун.

Според предложения текст, възрастни и лица над 21 години в Орегон ще могат да притежават до осем унции марихуана у дома и една унция на публично място. 

Данъците, събрани от продажбата на марихуана, ще бъдат разпределени за училищата, прилагане на закона и програми за превенция и образование за наркотици в страната.

Изглежда вероятно, че мярката в Орегон ще премине. Скорошно проучване показа, че 57 процента от избирателите в щата подкрепят легализацията. Щатът вече декриминализира употребата на канабис и го легализира за медицински цели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай