Омар пращал есемеси на жена си, докато убивал

Омар пращал есемеси на жена си, докато убивал | StandartNews.com

Масовият убиец Омар Матийн, който застреля 49 души в гей клуба "Пулс" в американския град Орландо, изпращал есемеси до съпругата си по време на стрелбата, съобщи Си Ен Ен.

Два часа след като започнал да избива посетителите на клуба, барикадиралият се Матийн изпратил съобщение до съпругата си Нур Салман, в което я питал дали гледа новините. Тя му отговорила, че го обича. По-късно Нур се опитвала няколко пъти да се свърже с него, но безуспешно. Той не вдигнал телефона. Съпругата му може да бъде обвинена в убийството на 49 души и опит за убийство на други 53-ма, ако се докаже, че е била негов съучастник, посочва тв каналът Fox News. Това ще стане, ако се докаже, че е знаеле за намеренията и действията му.

По време на касапницата Омар активно поствал и съобщения във "Фейсбук", като в едно от тях настоявал САЩ и Русия да прекратят да бомбардират "Ислямска държава". Шефът на националната сигурност към сената Рон Джонсън дори изпратил официално писмо до създателя на социалната мрежа Марк Зукърбърг с молба да предостави цялата информация от акаунта на Матийн, както и всичките му контакти.

По-рано бе съобщено, че Берлин разследва възможна връзка на стрелеца със служител на летището във Франкфурт. Става въпрос за 57-годишен афганистанец, който искал да пътува до САЩ, за да посети Матийн. Американските власти обаче му отказали входна виза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай