Обама във Виетнам: Не потискайте изкуството

Обама във Виетнам: Не потискайте изкуството | StandartNews.com

Американският президент Барак Обама насърчи свободата на творчеството и изкуството на форум с участието на младежи в Хошимин. "Хората трябва да бъдат оставени да изразяват свободно мнението си", каза той в отговор на въпрос на рап изпълнителка дали правителствата следва да играят по-голяма роля в насърчаването на изкуствата. "Това е част от същността на съвременната култура през 21 век", изтъкна Обама, като уточни: "Правителствата понякога се дразнят от изкуството".

"Но ако опитвате да потискате изкуствата, то мисля, че потискате най-съкровените мечти и въжделения на хората", сподели американският президент, който е на тридневна визита във Виетнам. 

На форума президентът на САЩ засегна редица теми, включително за Транстихоокеанското партньорство - Обама увери, че то ще даде икономически тласък на Виетнам и ще осигури защита на работниците и ползи за опазването на околната среда, съобщава БНТ.

Американският президент обсъди и важността на борбата с промените в климата. "Ако страна като Виетнам или Китай, или Индия поеме по същия път на развитие като САЩ, то всички ще се озовем под вода", заяви Обама. "Ние в САЩ трябва да направим повече в тази посока", призна той, като уточни: "Но това се отнася не само за нас, а за всички". Американският президент предупреди, че климатичните промени може да се отразят много тежко на Виетнам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай