Обама праща дъщеря си в Харвард

Обама праща дъщеря си в Харвард | StandartNews.com

По-голямата дъщеря на американския президент Барак Обама - Малия, ще учи в Харвард, съобщиха от пресслужбата на президента.

Малия ще завърши училище през юни тази година, но ще изчака една година, преди да започне висшето си образование, се посочва още в съобщението. Малия иска да стане кинорежисьор. Тя прекара миналото лято в Ню Йорк като стажант на снимачната площадка на сериала на телевизия HBO "Момичета" с участието на актрисата Лена Дънам.

Междувременно Обама събра на ежегодната вечеря кореспондентите в Белия дом и по традиция подхвърли множество шеги. Следващата година някой друг ще стои на моето място тук и можем само да гадаем коя ще бъде тя, каза Обама, намеквайки за кандидата за президент на демократите Хилари Клинтън. Обама не пропусна да се пошегува и с фаворита на републиканците Доналд Тръмп.

Той каза, че Тръмп има значителен външнополитически опит, защото заради конкурса "Мис Вселена", който организира, има възможност да се среща с лидери от целия свят, като Мис Швеция, Мис Аржентина, Мис Азербайджан и др. Президентът беше щедър и на шеги по свой собствен адрес. Той каза, че със съпругата си Мишел горят от нетърпение да се махнат от Белия дом. После призна, че 8-те години в Белия дом са си взели своето. Аз съм остарял, косата ми е прошарена, каза Обама.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай