Обама: Хилари е по-добра от мен

Обама: Хилари е по-добра от мен | StandartNews.com

Президентът на САЩ подкрепи бившия държавен секретар с емоционална реч

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че кандидатът за негов наследник Хилари Клинтън е най-подготвеният досега човек, тръгнал към високия пост. Обама спечели сърцата на съпартийците си и на американския народ с емоционална реч на конгреса на демократите, на който Хилари трябваше снощи официално да приеме партийната номинация.

"Никога не е имало мъж или жена, нито аз, нито Бил Клинтън, никой, който да е бил толкова подготвен да бъде президент на САЩ", заяви Обама на конгреса във Филаделфия. "Аз съм по-оптимистичен за бъдещето на Америка от когато и да било", каза още той. Президентът подчерта, че Клинтън е готова да бъде главнокомандващ и че може да постигне целите си, в това число в борбата срещу тероризма, без да прибягва към изтезания и без да забранява достъпа на хора в САЩ заради религията им. "Тази вечер ви моля да направите за Хилари Клинтън това, което направихте за мен", призова Обама. Президентът се просълзи, произнасяйки речта си, а накрая прегърна приятелски Хилари, която се качи на сцената. Споменаването на името на опонента й Доналд Тръмп пък бе посрещнато с освирквания. "Не освирквайте, гласувайте!", каза Обама.

В подкрепа на Хилари говориха също вицепрезидентът Джо Байдън и бившия кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг. Байдън я представи като боец, загрижен за семействата в затруднено положение, а Блумбърг нападна Тръмп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай