"Ню Йорк таймс": САЩ ще има нов държавен секретар

"Ню Йорк таймс": САЩ ще има нов държавен секретар | StandartNews.com

Белият дом е подготвил план, който предвижда оставка на държавния секретар Рекс Тилърсън и замяната му с директора на ЦРУ Майк Помпео, а ЦРУ ще бъде оглавено от сенатора републиканец Том Котън, съобщи в. „Ню Йорк таймс".

Вестникът се позовава на високопоставен представител на президентската администрация. По негова информация Белият дом планира да освободи Тилърсън през близките седмици.

По-рано телевизионният канал Ен Би Си съобщи, че преди около 3 месеца Тилърсън се изказал пренебрежително за Тръмп и заплашил да подаде оставка заради несъгласие с него по редица вътрешно политически въпроси. По-късно държавният секретар опроверга тази информация, а Тръмп призова Ен Би Си да се извини за публикацията на фалшиви новини. Телевизионният канал отказа да го направи и нарече съобщението си истинно. Впоследствие телевизионната компания Си Ен Ен съобщи, че дните на Тилърсън на поста държавен секретар за преброени.

През октомври в интервю за в. „Уолстрийт джърнъл" Тилърсън подчерта, че смята да остане па поста си „докато президентът смята, че е полезен".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай