Ново убийство на чернокож във Фъргюсън

Ново убийство на чернокож във Фъргюсън | StandartNews.com

Не е ясно дали е свързано с безредиците, те бавно затихват

Полицията откри тялото на мъртъв младеж в опожарен автомобил във Фъргюсън, американския щат Мисури, съобщиха американски медии.

Загиналият е 20-годишният жител на Сейнт Луис Деандре Джошуа.

Органите на реда още не са установили дали убийството на младежа е свързано с безредиците, избухнали във Фъргюсън миналия понеделник, след като бе обявено решението на съдебното жури да не предявява обвинения към полицай Дарън Уилсън, застрелял 18-годишния Майкъл Браун през август. Тялото на Деандре Джошуа е било открито във вторник сутринта в автомобил, паркиран в близост до дома, където е бил застрелян Браун. Медицинската експертиза показва, че Джошуа е убит с изстрел в главата. По тялото му има многобройни охлузвания. Роднините на Джошуа изразиха съмнение, че полицията не провежда старателно разследване на неговото убийство.

"На полицаите им е безразлично, той беше чернокож", заяви бабата на убития. Междувременно улиците на Фъргюсън вчера бяха сравнително спокойни след два дни на безредици заради протести, свързани с убийството на Майкъл Браун. Градът, в който живеят предимно чернокожи, стана арена на вълнения, прераснали в безредици, съпроводени с грабежи и палежи. Принос за успокояване на ситуацията има обаче и Денят на благодарността, както и силната снежна буря, връхлетяла щата и други части от Средния запад и Източното крайбрежие.

Заради демонстрациите над 400 души са били арестувани в предградието на Фъргюсън и в други градове на САЩ в гражданските вълнения. Междувременно полицаят Дарън Уилсън, който застреля 18-годишния Браун, смята да напусне полицията във Фъргюсън, съобщи адвокатът му, цитиран ота ТАСС.

Днес излезе и информация, че полицаят, който смъртоносно простреля в САЩ в парк 12-годишно момче, което било с пистолет играчка, е стрелял от секунда и половина до две, след като е спрял с патрулката, съобщи полицията. През тези няколко мига той три пъти е заповядал на момчето да вдигне ръце, предаде АП, позовавайки се на полицията. Градските власти показаха запис от камера за сигурност, запечатала стрелбата срещу Тамир Райс, който, както се оказа, е носел пневматичен пистолет, който стреля с пластмасови топчета. Учудващото в показаното видео е бързината, с която е открита стрелбата. Вижда се, че Тамир седи на маса за пикник в беседка. Той се изправя, в кадъра отдясно се появява полицейска кола и спира на тревата, само на няколко метра от Тамир. Отваря се дясната предна врата и Лоумън стреля, преди другият полицай да е успял да стане от мястото на шофьора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай