Намериха здрави черните кутии от падналия самолет в Колумбия

Намериха здрави черните кутии от падналия самолет в Колумбия | StandartNews.com

Спасителните екипи намериха черните кутии на самолета, който се разби близо до Меделин. Те са здрави и това ще даде възможност да бъдат разшифровани записите на полетните данни и да се изяснят причините, довели до падането на самолета. Вече стана ясно, че пилотът на катастрофиралия самолет е направил нещо много важно, заради което има оцелели. Малко преди фаталния сблъсък той нарочно е изпуснал горивото от резервоара, за да не се стигне до експлозия при сблъсъка със земята.

В същото време стана ясно, че ПСЖ има намерение да дари 40 млн. евро на "Чапекоензе" след трагедията, която сполетя бразилския клуб. Ръководството на французите е изпратило уведомително писмо до УЕФА, чрез което съобщава намеренията си. По принцип такива плащания не са позволени във футболните среди, но е възможно в конкретния случай да се направи компромис.

Бразилските футболни клубове се обединиха в подкрепа на "Чапекоензе". Клубовете от елитната бразилска лига излязоха с обща декларацията, в която предложиха да заемат безплатно футболисти на отбора за следващия сезон. Освен това те са внесли искане до Футболната конфедерация на Бразилия отборът от Шапеко да не изпада от Серия "А" през следващите три години. Предложението е, ако тимът финишира сред последните четири, вместо него във Серия "Б" да се озове класиралият се на 16-о място. "Това е най-малкият жест на солидарност, който можем да направим в момента. Той обаче е плод на искрената цел да помогнем за възстановяването на тази институция", се казва в декларацията, подписана от всички водещи отбори, сред които "Сао Пауло", "Сантош", "Коритиба", "Коринтианс", "Палмейрас" и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай