"Мис Америка" ще раздава правосъдие

"Мис Америка" ще раздава правосъдие | StandartNews.com

Етническата рускиня разби янките
Кира Казанцев имала тежка връзка в колежа и ще се бори срещу домашното насилие

Тя е хубава и умна - звездата от Манхатън, която стана най-красивата в Америка. Кира Казанцев е поредната славянска чаровничка, която омайва янките. Родителите й са руснаци, които се преселват от Москва в Щатите, преди Кира да се роди. Отраства на много и различни места, където семейството е принудено да живее - от Сан Франциско до Сан Антонио. В Ню Йорк се местят преди няколко години. Именно като претендентка от този щат печели короната на "Мис Америка 2014". "По време на нашите обиколки из страната разбрах голямата истина в живота - най-важни са хората", казва 23-годишната Кира. Тя обаче може да говори свободно и руски, и испански. След престижното отличие ще й се налага да пътува по задължения около 20 000 мили на месец. Госпожицата се слави и като умница - учи политология, география и глобални науки в колежа "Хофстра". Една от учителките й в гимназията разказва как Кира уважила рождения ден на тригодишната й дъщеря и дошла с костюма си от конкурс по хубост за тийнейджърки. Дори чела приказки на дребосъците, гости на партито. Раздала им и аксесоари за принцеси. "Това беше абсолютно прекрасно и абсолютно в стила "Кира", разказва жената. Казанцев била едновременно и мажоретка, и президент на ученическия съвет в гимназията и се справяла с всичко пъргаво и успешно.

Кира е третата победителка в "Мис Америка", която представлява щата Ню Йорк.

Запитана дали се стреми към политическа кариера, тя отвръща: "Интересувам се най-вече от международен бизнес и от правата на жените по света". Кира комбинира артистични умения с влечение към сериозни науки, описват я близките й. Тя е пяла парчето на Лейди Гага Poker face на шоу за таланти в университета й през 2010 г. Също така успешно е разисквала обществени теми на дебат, организирано от учебното заведение.

Сега Кира ще учи право в университета Fordham.

В колежа обаче имала връзка с някакъв младеж, който я тормозел. Затова Кира се брои за една от преживелите домашно насилие. "Искам хората да престанат да питат: "Защо просто не си тръгнеш?". Всяка жена е експерт в собствения си случай. Има толкова много обстоятелства, които я задържат да остане при насилника. Чувстваш се самотен. Чувстваш се безпомощен", казва тя по темата. Сега е решила да приложи опита си като жертва и да помага на други посестрими по съдба чрез адвокатска група Safe Horizon, която ще се бори срещу домашното насилие. Кира е разработила платформа Love Shouldn't Hurt: Protecting Women Against Domestic Violence.

По време на надпреварата за титлата "Мис Америка" Казанцев изпя хита на Фарел "Хепи", като си играеше с пластмасова червена чашка. Каза, че го е направила, за да може всяко американско момиче да се престраши и да показва талантите си, каквито и да са те. Идеята за това е взела от филма Pitch Perfect.

Кира казва, че целта в живота й е винаги да остане вярна на себе си. Неслучайно е почитателка на романите на Джейн Остин. Споделя, че открай време е мечтала да живее в Ню Йорк и скоро се заселила в Манхатън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай