Мъже в рокли щурмуваха US националната сигурност

Мъже в рокли щурмуваха US националната сигурност | StandartNews.com

Опитаха да нахлуят с джип във военна база в Мериленд, единият е застрелян

Един човек бе застрелян, а други двама ранени при престрелка пред централата на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ във Форт Мийд, щата Мериленд. Това стана, след като двама мъже в женски дрехи се опитаха да щурмуват портала на базата, в която работят 40 000 души, с краден джип. Те били спрени от охранител и тримата започнали да спорят, след което проехтели изстрелите. Предполага се, че охранителят е стрелял по двамата, които също отвърнали с огън.

Местни медии съобщават, че на място първа помощ са получили двама души с огнестрелни рани - мъже на 44 г. и на 20 г. Телевизия Ен Би Си показа кадри от въздуха на мястото, на които се виждат джипът, смачкан отстрани, след удар с друг джип на полицията, който очевидно го е помел с предницата и така го е спрял. На друг кадър се вижда как парамедици качват в линейка човек в униформа, най-вероятно охранител или полицай. При последвалото претърсване на колата на нападателите са открити оръжия и наркотици.

"Мястото на престрелката е обезопасено и не вярваме тя да е свързана с тероризъм", обяви офисът на ФБР в Балтимор в комюнике. Друг високопоставен американски представител заяви, че първоначалните данни сочат за "местен криминален случай".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай