Мъж от Уисконсин заплаши да убие Барак Обама

Мъж от Уисконсин заплаши да убие Барак Обама  | StandartNews.com

Мъж е обвинен, че е заплашил президентът на САЩ Барак Обама с убийство, информира CNN. Местните власти вече са започнали разследване и са издали заповед за ареста Брайън Дътчър от щата Уисконсин.

55-годишният американец е заявил директно на един от пазачите в библиотеката в град Лакрос, че "узурпаторът е тук и ако ми се отдаде възможност да го убия, ще дръпна спусъка". Дътчър е имал предвид държавния глава, който е бил в Уисконсин, за да промотира новата реформа за извънредните плащания.

Според заповедта за арест, Дътчър е потвърдил в интервю със служител на специалните служби, че е казал тези думи пред пазача.

Дътчър е публикувал и на своя профил във Facebook на 30 юни: "Това е! В четвъртък ще бъда в Лакрос. Надявам се, че ще имам добра възможност за изстрел към мнимия президент. Да го убием е наше КОНСТИТУЦИОННО ЗАДЪЛЖЕНИЕ!".

Дътчър също така е заявил пред детектива в Лакрос, че заплахата му е била сериозна и че "той не би го казал, ако не е имал намерението да го изпълни."

От американските служби за сигурност в петък са съобщили, че Брайън Дътчър е арестуван и в момента очаква първото си изслушване в съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай