Зукърбърг стана баща, дари 99% от акциите си за благотворителност

Зукърбърг стана баща, дари 99% от акциите си за благотворителност | StandartNews.com

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг обяви вчера, че заедно със съпругата си Присила Чан вече са родители. Двойката се радва на дъщеричка.

„Присила и аз сме толкова щастливи, че дъщеря ни Maкс се появи на бял свят", се казва в официално изявление на Зукърбърг в социалната мрежа.

Зукърбърг и Чан, които се срещат преди 12 години, обявиха през юли, че очакват раждането на момиченце. Детето е първородното им. Преди това три бременности на Чан завършваха със спонтанен аборт.

Само преди две седмици Зукърбърг заяви, че ще си вземе два месеца отпуск по бащинство, когато се роди дъщеря му, съобщи АП. Тогава обаче той упорито премълча колко скоро се очаква радостното събитие в семейството му.

Намерението си той оправда с разбирането, че „шансовете за децата и семействата" са по-добри, когато работещите родители отделят време, за да са с новородените си деца.

Марк Зукърбърг ще дари 99% от своите акции във Facebook за благотворителност

Това обяви създателят на социалната мрежа малко след като стана ясно, че му се е родило дете. Щастливото събитие е станало миналата седмица, но семейството съобщи за раждането на малката Макс едва вчера.

Главният изпълнителен директор и председател на Facebook ще дари 99% от акциите си в социалната мрежа, които понастоящем се оценяват на около 45 милиарда долара, за нов филантропски проект, който ще се фокусира върху човешкия потенциал и равенството между хората, обявяват той и съпругата му в писмо до новородената им дъщеря, предаде Reuters. Дарението ще бъде осъществявано до смъртта на предприемача.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай