Кръстиха червей в чест на Обама

Кръстиха червей в чест на Обама | StandartNews.com

Дълъг, тънък и също толкова як. Така звучи определението на новия вид паразит, кръстен в чест на американския президент Барак Обама, съобщи тв каналът Си Би Си Нюз.

Американски учен нарече нов вид плосък червей - паразит, живеещ в кръвта на костенурките, Baracktrema obamai в чест на президента на САЩ Барак Обама. "Той е дълъг, тънък и също толкова як", заяви проф. Томас Плат от колежа Сейнт Мери в Индиана, обяснявайки своето решение да кръсти паразита на американския президент.

В продължение на десетилетия ученият изучавал вирусите при костенурките. Проф. Плат отбеляза, че откритите по-рано от него микробиологични видове кръстил на свои приятели и роднини, включително на тъста си. Идеята да кръсти червей-паразит на 44-ия президент на САЩ се появила, след като научил, че е далечен роднина на Обама - шести братовчед. "Това е чест", каза Плат, имайки предвид кръщаването на "уникални същества на планетата" с имена на хора. По данни на "Лос Анджелис Таймс" ученият ще изпрати на Обама копие от своята научна статия, в която е публикувал откритието си. Белият дом не е коментирал случая, отбелязва вестникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай