Колумбийската полиция: Загиналите са 76

Колумбийската полиция: Загиналите са 76 | StandartNews.com

Шефът на полицията в Антиокия, Колумбия Хосе Асеведо заяви, че загиналите от самолетната катастрофа над страната са 76, предаде радио "Карасол". "За съжаление успяхме да спасим само 5 души. Работим усилено, за да може да извадим телата от разбилия се самолет. Искаме да ги върнем на семействата им. Но разпознаването им ще стане трудно", обяви още Асеведо. Както е известно в самолета бе целият футболен отбор на бразилския "Чапекоенсе". А бившият футболист и шампион с ЦСКА Фелипе Машадо също е бил на борда. Към момента спасителните акции са в застой заради порой.

По-рано стана ясно, че петима са оцелелите след самолетната катастрофа в близост до Меделин. Чартърният полет с 81 души на борда - 72 пътници и деветчленен екипаж, се разби в планински район недалеч от колумбийския град. Оцелелите са футболистите Алан Рушел, Данило, Джаксън Фолман, а също така масажистът на отбора, както и една от стюардесите Ксимена Суарес.

"Чапекоензе" трябваше утре да играе срещу "Атлетико Насионал" в първия мач от финала на Купа Судамерикана. Но, естествено, двубоят веднага бе отменен.
По първоначални данни катастрофата е станала, след като горивото на самолета е свършило. Това съобщи кметът Елин Оспина на близкото градче Ла Сеха. Появиха се информации и за електрически проблем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай