Клинтън избра свое вице

Клинтън избра свое вице | StandartNews.com

Хилари Клинтън избра сенатора от Вирджиния Тим Кейн за кандидат за вицепрезидентския пост. Тя съобщи в Туитър, че е избрала Кейн - "човек, посветил живота си да се бори за другите". Очаква се двамата заедно още днес да участват в предизборно събитие в Маями, Флорида.

Кейн се смята за опитен политик с неопетнена репутация, отбелязва ТАСС. В официалната биография на 58-годишния Кейн се казва, че той е "един от 20-те човека в американската история, които през живота си са служили като кмет, губернатор и сенатор". Цялата му политическа кариера е свързана с Вирджиния: бил е кмет на щатската столица Ричмънд, после вицегубернатор и губернатор на щата, а от 2013 г. го представлява в Сената. Член е на четири комисии в горната камара, в това число за въоръжените сили и външната политика. По образование е юрист, завършил е Харвард, говори испански, жена му е министър на образованието на щата Виржиния, двамата имат три пораснали деца.

Официално кандидатите на демократите за президентските избори ще бъдат утвърдени на конгреса във Филаделфия следващата седмица, предава БНТ.

Клинтън се обадила по телефона на Кейн, за да му каже за избора си, около 40 минути преди съобщението, и малко след това се обадила и на президента Бара Обама, предаде Ройтерс. В интервю тази седмица Клинтън заяви, че макар Кейн, според собственото му признание, смята себе си за "скучен", тя няма нищо против. "Аз харесвам това у него", каза тя в интервю по Си Би Ес Нюз. "Той никога не е губил избори, беше кмет, губернатор и сенатор от световна класа и е един от най-високо уважаваните сенатори, които познавам". Клинтън го описва като "непреклонен оптимист, който вярва, че няма неразрешим проблем, стига да свършиш необходимата работа за решаването му".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай