Клинтън и Тръмп влизат в първи телевизионен дебат

Клинтън и Тръмп влизат в първи телевизионен дебат | StandartNews.com

Днес в 21.00 часа източноамериканско време (1 часа по Гринуич на 27 септември) ще се състои първият дебат между кандидатите за президент на САЩ Доналд Тръмп и Хилари Клинтън, съобщава Франс прес.

Дебатът ще се проведе шест седмици преди президентските избори, насрочени за 8 ноември. Той ще е един от силните моменти в предизборната кампания и повод за двамата кандидати отново да се представят пред избирателите, които в по-голямата си част не харесват нито единия, нито другия, отбелязва Франс прес.

Очаква се дебатът да привлече рекорден брой зрители.

Сцена на дебата ще бъде университетът Хофстра в град Хемпстед на Лонг Айлънд, на един час път от Ню Йорк. Мястото е класическо за провеждане на дебати и беше използвано за целта през 2008 г. и 2012 г.

Дебатът ще продължи 90 минути и ще е в 6 части от по 15 минути. Няма да има рекламни паузи. Три ще са темите на дебата - управлението и курсът на САЩ, просперитетът и сигурността. Модераторът на дебата ще открие всяка част с въпрос и всеки кандидат ще има две минути, за да отговори. После двамата кандидати ще могат да реагират на отговорите, които са дали. Модераторът ще използва оставащото време, за да задълбочи разговора по дадената тема. Всяка от трите теми ще се обсъжда 30 минути.

Модератор на дебата е петдесет и седем годишният Лестър Холт. Той е уважаван журналист и водещ на вечерните новини по телевизия Ен Би Си, която е най-гледаната в страната. Холт вече беше модератор на дебат по време на първичните избори на американските демократи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай