И Сиатъл пламна от протести

Полицаи пазят около протестиращите в Балтимор

И Сиатъл пламна от протести | StandartNews.com

Демонстранти изгориха 25 автомобила, биха се с полицията

В кървав сблъсък се превърна една от първомайските демонстрации в град Сиатъл - голямо пристанище в северозападната част на САЩ. Ранени са полицаи, срещу протестиращите бе използван сълзотворен газ, десетки са задържани.

Погромите започнаха, след като по полицаите, които охраняваха един от маршовете, полетяха камъни, тухли и бутилки. Органите на реда отвърнаха със сълзотворен газ и шокови гранати. По време на сблъсъците протестиращите подпалиха 25 автомобила, изпочупиха прозорците на десетки магазини. Трима полицаи са ранени и настанени в болница. Единият има изгаряния по краката, вторият е с извадено рамо, а третият - със счупена китка. Има и ранени демонстранти, точният им брой обаче не се съобщава.

Протестиращите искаха повече права за работниците и имигрантите, както и за край на полицейската бруталност, предаде АП. В част от арестуваните са открити хладно оръжие и бухалки.

В град Портланд, щата Орегон, властите заявиха, че необуздано множество започнало да замеря органите на реда с различни предмети. Полицията временно отцепила голям мост над река Уиламет в час пик на вечерния трафик и използвала лютив спрей срещу някои от демонстрантите, след като първомайско шествие се отклонило от позволения си маршрут през центъра. Един полицай е бил нападнат и отведен за оказване на медицинска помощ, съобщават органите на реда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай