Хилари: Връзките на Тръмп с Москва ме тревожат

Хилари: Връзките на Тръмп с Москва ме тревожат | StandartNews.com

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Хилъри Клинтън отново атакува позициите на съперника си за Белия дом от републиканците Доналд Тръмп. В интервю за "Фокс Нюз Сънди" бившата първа дама заяви, че връзките, кито конкурентът й демонстрира с Русия, са притеснителни за националната сигурност, съобщи британският в. "Дейли Телеграф".

Г-жа Клинтън припомни скандала с изтеклите мейли на комисията на демократите, зад който, според нея, стои Русия, и "поканата" на Тръмп към Москва да хакне и мейлите на Клинтън. По-късно милиардерът се оправда, че бил саркастичен. За тези си думи Тръмп бе остро критикуван. Бившият държавен секретар на САЩ припомни също така и намерението на магната да подобри отношенията с руския президент Владимир Путин и да признае Крим за руска територия, ако спечели изборите. Според нея, след всичко изредено, тя не смята, че политик с такива виждания е подходящ за президентския пост.

В. "Уолстрийт Джърнъл" пък посочва, че мрежа от около 400 близки до републиканците спонсори, начело на която са братя Чарлз и Дейвид Кох, няма да подкрепи Тръмп в хода на изборите за президент. Вместо това "Фрийдъм Партнърс" ще се концентрира на изборите за Сенат, за да може партията си да запази мнозинството си там. През 2012 г. финансираната предимно от братя Кох мрежа е спонсорирала републиканците с около 400 млн. долара. Богатството на Чарз и Дейвид се оценява от сп. "Форбс" на около $44 млрд. В империята им влизат петролни компании, ферми за говеда, производители на хартия и минерални торове, както и технологични фирми. През изминалото десетилетие амбициозната мрежа похарчила стотици милиони долари за упражняване на влияние над политиците. "Тази година бюджетът възлиза на около 750 млн. долара, но няма да се похарчи и цент за директна подкрепа на републиканската кандидат-президентска двойка", пояснява вицепрезидентът на "Кох Индъстрис" Марк Холдън. Нито един от кандидатите не можел да се обвърже с мрежата със своите ценности и убеждения, добавя той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай