Глобален технически проблем затруднява издаването на визи за САЩ

Глобален технически проблем затруднява издаването на визи за САЩ | StandartNews.com

Държавният департамент на САЩ продължава да изпитва технически проблеми със системата за обработка на визи. Този проблем засяга целия свят и не е свързан с конкретна държава или визова категория, съобщиха от посолството на САЩ в София.

Техническите проблеми възникнаха на 30 юли.

„Ние разбираме и много съжаляваме за неудобствата, причинени на пътуващите. Правим всичко възможно, за да върнем паспортите с визи веднага след като бъдат обработени", посочиха от мисията.

„В Посолството на САЩ в София успяхме да одобрим много от молбите за виза и продължаваме работата по обработката на останалите. Въпреки че се стремим да одобрим визите възможно най-бързо, през следващите няколко седмици кандидатите за виза трябва да очакват по-дълги периоди за обработка на одобрените визи. Както винаги, препоръчваме кандидатите за виза да подават молбите си възможно най-дълго преди планираното им пътуване до САЩ", добавиха още от посолството.

Преди дни мисията посочи, че кандидати, които имат спешна необходимост да пътуват до САЩ, могат да се свържат с обслужващия ги отдел на съответния имейл адрес, като предоставят своето име, номер на паспорт и разяснение защо е спешно да пътуват. „Трябва да разберете, че само наистина спешни пътувания, по изключителни хуманитарни причини, могат да се обработват извънредно", отбелязаха от щатското посолство.

Кандидатите, които са били интервюирани в Посолството и биха желали паспортите им да бъдат върнати без виза за САЩ, могат да пишат на [email protected], като предоставят своето име и номер на паспорта. Кандидати, които имат спешна необходимост да пътуват до САЩ, могат да се свържат с нас на [email protected], като предоставят своето име, номер на паспорт и разяснение защо е спешно да пътуват.

Благодарим за търпението, докато работим по отстраняването на проблема, и се извиняваме за неудобството, казаха от мисията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай