"Гинес" 2017: Жена с брада обра овациите

"Гинес" 2017:  Жена с брада обра овациите  | StandartNews.com

"Гинес" публикува малка част от рекордите, които ще бъдат вписани в изданието за радикални човешки постижения през 2017-а. С всяка изминала година в книгата за постижения влизат все по-налудничави типажи, оспорващи идеята за здравия разум и будещи недоумение сред масите. Така например основният "гвоздей" в тазгодишното издание е жена с огромна брада. Британката Харнаам Каур е призната за най-младата представителка на своя пол в света, която е номер едно по лицево окосмяване. 24 годишната дама е пуснала брада с дължина повече от 15 см. Младата жена признава, че го е направила нарочно, за да се защити от тези, които години наред са се подигравали на външността й.

Би Би Си отбелязва, че британката страда от рядкото заболяване синдром на поликистозните яйчници. Един от симптомите е увеличението на количеството на мъжките полови хормони в кръвта, което на свой ред може да доведе до прекален растеж на космите на лицето. През март тази година Каур стана и първата брадата жена, която излиза на подиума по време на седмицата на модата в Лондон. Тя сподели, че се е научила да приема проблема си, но хората не са - и именно заради това носи гордо брадата, стремейки се да произведе голям обществен ефект. Казва, че още в училище се е сблъскала с терора на съучениците, които непрекъснато й се подигравали.

Тя започнала да се бръсне два пъти седмично

от което обаче космите станали още по-твърди и забележими. "Истината е, че въобще не се чувствам по-малко жена от това, че имам брада. Полът се намира в душата, а не в тялото. Живеем обаче в свят, който дефинира всичко само по външните белези. Това е крайно несправедливо и в емоционално отношение не сме напреднали въобще", казва Харнаам, която има косми по лицето още от 11-годишна. Но пък добавя, че се чувства привлекателна и секси. Тя споделя още, че никога няма да премахне окосмяването, понеже Бог я е създал такава и не иска да оспорва неговата воля. Каур казва, че от години общува доста трудно с родителите си, понеже те искали тя да премахне брадата, за да може да живее нормален живот. "Твърдят, че никога няма да се омъжа или да имам нормална работа, ако продължавам да изглеждам така. Но на мен не ми пука. Аз съм си аз!", казва екзотичната дама.

Друг изумителен случай ще бъде регистриран през 2017-та. И той е на мъж, рекордьор по... най-дълго горящо тяло. Този ненормалник, носещ името Йозеф Тьодлинг, е издържал с пламтяща кожа цели 5 минути и 41 секунди. Но това не му е достатъчно и държи още няколко постижения. Например, че

докато гори, го е влачил кон в продължение на 500 метра!

Както се казва, нека комбинираме полезното с приятното... Йозеф е каскадьор в римейка на "Критична точка" (2015).
Преди 10 години пък, 67-годишната Шарлът Гутенбърг от Флорида, САЩ, остава вдовица. Вместо да се отдаде на мъката, американката намира утеха в татуировките. С 91,5 процента от тялото й, покрити от рисунки, тя се нарежда сред рекордьорите на "Гинес" като най-татуираната пенсионерка в света.

В новото издание фигурират и други любопитни постижения, като това на "Голямата уста" Бернд Шмид от Германия. Неговата зейнала паст е 8,8 сантиметра. Димитри Пансиера от Италия пък е подобрил собствения си рекорд за балансиране на вафлен конус със 121 топки сладолед. При предишното си постижение Пансиера е направил същото "само" със 109 сладоледени топки. Сериозната му работа през годините обаче се е увенчала с успех и ново постижение.

В рекордите е вписан още британеца Кевин Скот. Той е разработил най-бързият едноколесен мотоциклет: успял е да развие над 98 км/ч. Така Кевин отне 15-годишното първенство на американците, чието возило вдига "само" 75 км/ч.

Най-дългата котка в света пък се казва Людо и е от английския град Уейкфийлд. Тя е цели 118 сантиметра и 33 милиметра, и някак се чувстваш неловко, когато ти мърка на коляното. На което реално не се събира...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай