"Фич" потвърди фалита на Аржентина, Кирхнер отрича

"Фич" потвърди фалита на Аржентина, Кирхнер отрича | StandartNews.com

Буенос Айрес. Още една рейтингова агенция потвърди новината, че Аржентина е във фалит - след „Стандард енд Пуърс", международната рейтингова агенция „Фич" също обяви, че сваля рейтинга на Аржентина до „частичен фалит".

До това се стига поради причината, че страната успява да връща част от дълговете си, а спрямо други не може да постигне споразумение с кредиторите. Аржентинците се опасяват от повторение на събитията отпреди 13 години, когато банковите сметки бяха замразени.

"Аржентина не е в състояние на дефолт, защото изпълнява задълженията си пред кредиторите", заяви министърът на икономиката. 

Междувременно аржентинският президент Кристина Кирхнер опроверга съобщенията, че заради дълговите задължения страната се намира във фалит, предаде РИА Новости. Тя заяви, че Аржентина е готова да продължи диалога с хедж фондовете.

„Частичен фалит не съществува. Дефолтът – това е когато някой не плаща своите дългови задължения. Когато на него не му дават да си плаща – това не е дефолт", заяви президентът. „Ние сме длъжни да защитим интереса на нашата страна и ще го направим в хода на този диалог", добави тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай