ФБР предотврати атентат във Фъргюсън

ФБР предотврати атентат във Фъргюсън | StandartNews.com

Фъргюсън. Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) е арестувало двама мъже, планирали атентати в град Фъргюсън, Мисури, съобщиха американските медии. Там в следващите дни трябва да бъде обявена присъдата по делото за убийството на 18-годишния Майкъл Браун от полицая Дарън Уилсън, извършено през август. Убийството на чернокожия младеж от белия полицай взриви обществото и предизвика месеци на протести и безредици.

По данни на местните медии, арестуваните лица живеят в близост до Фъргюсън и са членове на организация, определяща се като наследница на радикалната групировка от миналото „Черните пантери". ФБР съобщава, че задържаните са закупили експлозиви за създаването на взривни устройства. 

По рано бе съобщено, че ФБР е изпратило във Фъргюсън около 100 свои агенти. Много училища в града и неговите околности са отменили учебните занятия за следващата седмица.

Американският президент Барак Обама призова жителите на град Фъргюсън към спокойствие.

„В тази страна хората имат правото да изразяват своето мнение и да вземат участие в мирни протестни акции срещу действия, които смятат за неприемливи. Обаче използването на едно или друго събитие в качеството на предлог за разпалване на безредици противоречи на закона", заяви Обама.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай