Евакуация на Бостънския маратон, след подхвърлени раници

Евакуация на Бостънския маратон, след подхвърлени раници | StandartNews.com

Бостън. Ужасът от Бостънския маратон от преди една година се повтори. Няколкостотин жители на града бяха евакуирани снощи и изпитаха страха отново, след като полицията откри две подозрителни раници. Те са намерени близо до мястото, където бе извършен атентат по време на традиционния маратон. 264 души бяха ранени тогава, а трима загинаха.

Сапьори бяха изпратени веднага на мястото и взривиха раниците. Няма информация в тях да е имало експлозиви.

Властите задържаха мъж, за който имат подозрения, че е подхвърлил раниците. "Мъжът, оставил подозрителни раници в центъра на Бостън, е психично неуравновесен" съобщи говорителят на градската полиция Майк Маккарти.

„Очевидно този мъж има проблеми. Той е психично неуравновесен. В момента е разпитван от полицията", продължи Маккарти.

Очевидци, които присъствали на мемориалното събитие споделят, че бос мъж, който бил облечен в черно, хвърлил раниците и викал „Бостън сила", след това избягал.

Униформените затвориха една улица, както и намиращата се там спирка на метрото за сигурността на гражданите. Няколко часа по-рано там се проведе възпоменателна церемония по повод трагичната годишнина от Бостънския атентат. Минута мълчание в памет на жертвите запазиха участниците в церемонията.

Тази година Бостънският маратон ще се проведе на 21 април, под засилени мерки за сигурност. Властите забраняват носене на раници в състезателния коридор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай