Еквадор с протестна нота до Турция

Еквадор с протестна нота до Турция | StandartNews.com

Външният министър на Еквадор Рикардо Патиньо заяви, че страната му е изпратила на Турция протестна нота за „абсолютно неоправданите действия" на турските сили за сигурност на по време на посещението на президента Реджеп Тайип Ердоган в южноамериканската страна, предаде Regnum.

Патиньо също така отбеляза, че въпреки наличието на „някои моменти на неуважително поведение от младите хора, прекъсващи с възмутени викове речта на Ердоган в университета в Кито, неговата охрана не е имало право да напада протестиращите". „Това постави под заплаха сигурността на еквадорските граждани", каза още министърът, цитиран от "Фокус".

Около триста души протестираха срещу Ердоган по време на посещението му в Еквадор. Охраната на турския президент нападна демонстрантите, сред които имаше и жени. Това бе показано по националната телевизия на Еквадор, което предизвика всеобщо възмущение в страната. „В Еквадор има свобода на словото" подчерта Патиньо. Той напомни, че отговорността за защитата на гостите и реда лежи на местната полиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай