Джон Кери отнесе глоба за неизринат сняг

Джон Кери отнесе глоба за неизринат сняг | StandartNews.com

Бостън. Градските власти в Бостън глобиха държавния секретар на САЩ Джон Кери заради непочистения сняг пред дома му, съобщи АП. Санкцията е на стойност 50 долара. 

Във вторник вечерта източното крайбрежие на САЩ бе ударено от първата за тази година снежна буря. В Бостън падна повече от половин метър сняг. Страхувайки се, че градските власти няма да се справят със ситуацията, кметът Мартин Уолш задължи жителите на града да почистят пред домовете си сами. Всеки, който не е изринал тротоара пред дома си, е заплашен от глоба. Сред наказаните се оказа и държавният секретар на САЩ Джон Кери. Глобата му бе издадена в четвъртък сутринта.

В деня на снеговалежа Кери беше в Саудитска Арабия, той се завърна в САЩ в сряда, но поради служебните му ангажименти имаше възможност да се прибере в Бостън едва в петък.

Прессекретарят на Кери Глен Джонсън увери медиите, че шефът му със сигурност ще плати глобата и каза, че скоро след получаването на съобщението за глобата, снегът от тротоара пред пететажната му резиденция е бил почистен.

Построената през 1899 г. къща от около 770 квадратни метра в най-престижния район на Бостън Джон Кери и съпругата му закупиха през 1995 г. за 1,7 милиона долара. Днес цената на имението е повече от 15 милиона долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай