Буенос Айрес залят с боклук за 2,5 млн. долара

Буенос Айрес залят с боклук за 2,5 млн. долара | StandartNews.com

Опашки за снимки пред дома на пътника Сабела

Управата на Буенос Айрес се хвана за главата. Общинарите се чудят откъде да намерят пари, за да покрият щетите, нанесени от инчасите след загубата от Германия на финала. Около 2,5 млн. долара ще отидат, за да бъде изринат боклукът, който запалянковците оставиха след себе си. Трябва да бъдат подновени и спирките в района, кофите, светофари и уличните лампи. Най-малко 26 са ограбените и плячкосани магазини. Собствениците им ги бяха заградили с решетки, но и това не ги спаси. Загубите им са за около 710 000 долара. "Гледах от дивана си как ми разбиха и ограбиха бара. Все едно е минал тайфун - няма здрава маса, алкохолът също е задигнат", заяви собственикът на бар "Мока" Хуан Кастийо.

Заради страх от нови ексцесии играчите не се появиха на сцената край Обелиска, както бе планирано след завръщането им. След срещата с президента Кристина Кирхнер федерацията им устрои парти в сградата си. "Мундо депортиво" пък обяви, че още преди 15 дни Лео Меси и Хавиер Масчерано са дарили по 12 000 евро в болница в Буенос Айрес, която лекува деца, болни от рак.

Селекционерът Алехандро Сабела продължава да се радва на своите 15 минути слава. Опашка се изви пред дома му в Ла Плата, където комшиите си правеха снимки с него. "Моля ви, уморен съм", не издържа накрая той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай