Блумбърг даде заден за президент

Блумбърг даде заден за президент | StandartNews.com

Милиардерът отказа да се кандидатира, за да не увеличи шансовете на Тръмп и Круз

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг заяви, че няма да се кандидатира за президент на САЩ, съобщи Ройтерс. Милиардерът обмисляше да участва като независим кандидат и бе готов да инвестира 1 млрд. долара в кампанията си.
"Ясно ми е, че вляза ли в надпреварата, няма да успея да победя", каза Блумбърг. Последните социологически проучвания му дават 12% подкрепа. В текст за "Блумбърг вю" - уебсайт от медийната му империя, бившият кмет на Ню Йорк твърди, че се бои да не би участието му да повиши шансовете на Доналд Тръмп и Тед Круз да влязат в Белия дом. Според него и двамата републиканци подкрепят екстремистки позиции спрямо миграцията. "Има сериозен шанс моята кандидатура да доведе до избора на Тръмп или сенатор Круз. Това не е риск, който мога с чиста съвест да поема", казва той. "В тристранна битка вероятно нито един претендент няма да спечели мнозинство и тогава изборът ще бъде отнет от народа и хвърлен в Конгреса. Факт е, че дори да получа най-много електорални гласове, не мога да очаквам победа, защото повечето конгресмени ще гласуват за номинирания от тяхната партия", уточнява Блумбърг.

Вчера се проведоха първични избори в 4 щата - Мичиган, Мисисипи, Айдахо и Хавай. Засега Хилъри Клинтън води при демократите, а Тръмп - при републиканците. Следващият важен етап от избирателната кампания са първичните избори и събранията на 15 март във Флорида, Илинойс, Мисури, Северна Каролина и Охайо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай