Бащата на стрелеца от Лас Вегас от най-издирваните престъпници на ФБР

Бащата на стрелеца от Лас Вегас от най-издирваните престъпници  на ФБР | StandartNews.com

Бащата на стрелеца от Лас Вегас Стивън Падок бил банков обирджия и в списъка с най-издирваните престъпници  на ФБР, съобщи брата на Стивън - Ерик. 

"Името му беше Бенджамин Хоскинс Падок. Ние не го познавахме. Аз не го познавах. Той беше в затвора и избяга", разказа Ерик пред местни медии, цитиран от The Guardian. 

Вестници от 60-те години на миналия век споменават за Бенджамин Падок, като посочват, че е издирван за банкови обири в Аризона. Според вестниците той е обрал три банки.

От публикации от 1971 г. пък става ясно, че Бенджамин Падок е избягал от затвор в Тексас през 1968 г. В статията се споменава, че Падок е женен и има четири деца. 

В списъка с най-издирваните престъпници на ФБР Бенджамин Падок е описан като въоръжен и опасен, съден за банкови обири и кражби на автомобили. 

Беджамин Падок е заловен в Орегон 10 години след бягството си от затвора, съобщава NBC News. 

Стивън Падок откри стрелба в Лас Вегас, като уби 58 души и рани поне 515. Той се самоуби след престрелка с полицията, за да не бъде арестуван. 

Според полицията той не е имал криминално минало. Информацията потвърждава и брат му, който обяснява, че Стивън дори не е имал глоби за неправилно паркиране. 

Стивън бил бивш счетоводител. Имал разрешително за лов, издадено от щата Аляска. 

Полицията е направила обиск в дома му в град Мескит, но не е открила нищо необичайно.

"Той беше богат и обичаше да играе покер онлайн. Ходеше на круизи", допълва Ерик. 

"Ислямска държава" пое отговорност за нападението. Според американските власти обаче за момента не са открити доказателства, които да потвърждават това. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай