Американци на круиз в Куба за пръв път от 50 г

Американци на круиз в Куба за пръв път от 50 г | StandartNews.com

Първият от половин век насам американски круизен лайнер се очакваше да пристигне в Куба. Корабът отплава от Маями и ще посети три различни пристанища в карибската държава след размразяването на дипломатическите отношения между двете страни.

Корабът "Адония" на компанията "Карнивал" със 704 пътници на борда отплава от Маями в следобедните часове в неделя и се очакваше да пристигне в Хавана. Генералният директор на "Карнивал" Арнолд Доналд обяви на пресконференция в Маями, че сред пътниците са както кубинци, така и американци, родени на острова. Пътуването, което ще се извършва на всеки две седмици, ще има "историческо значение" и "много положителен ефект" върху обществото и в двете страни, според представителя на круизната компания.

Подобни пътувания досега бяха практически невъзможни заради забраната кубинци да влизат и излизат от родината си по море след големия брой бягства, отвличания и други престъпления във водите между острова и САЩ след революцията. На 22 април т.г. обаче Хавана отмени забраната и отвори пътя американски круизни кораби да акостират на кубински пристанища. Веднага след новината за това "Карнивал" обяви, че на 1 май ще отплава първият кораб към бреговете на Куба. Цената на билета е между 2000 и 7500 долара на човек.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай