Американският оператор се излекува от ебола

Американският оператор се излекува от ебола | StandartNews.com

Вашингтон. Заразеният с ебола оператор на американската телевизия NBC се е излекувал от болестта, съобщиха американските медии. Той ще бъде изписан от болницата в небраска днес, казват лекарите. 

33-годишният Ашока Мукпо каза пред журналисти: „Възстановяването от Ебола е наистина смазващо усещане. Много хора нямат този късмет, какъвто имах аз. Щастлив съм, че съм жив."

Осем души, включително Мукпо, се лекуват от ебола в САЩ. Един от тях, мъж от Либерия, почина.

Подобрява се състоянието на медицинската сестра от болницата в Тексас, която се зарази от починалия миналата седмица пациент.

Междувременно тестове окончателно доказаха, че испанската медицинска сестра Тереса Ромеро вече не е носител на вируса ебола. Все още не са й съобщили за евтаназията на кучето й Екскалибур, която беше предприета като предпазна мярка в деня, в който тя постъпи в болница. Все още не е ясно дали кучетата могат да са приносители на смъртоносния вирус.

Ебола отне живота на над 4500 души в Либерия, Сиера Леоне и Гвинея в най-голямата епидемия от откриването на вируса през '70-те години до сега. Случаите в Европа и САЩ повишиха страховете от глобално разпространение на смъртоносната болест.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай