Американски полицаи отново застреляха чернокож

Американски полицаи отново застреляха чернокож | StandartNews.com

Пореден случай на застрелян млад чернокож от американски полицаи. Инцидентът е станал малко преди 1 часа тази сутрин в предградие на Сейнт Луис, щат Мисури, съобщава Ройтерс.

23-годишният мъж се барикадирал в къщата на майка си в Дженингс снощи. След това той излязъл и се насочил към полицаите с нож в едната ръка и Библията – в другата. Шефът на полицията в Сейнт Луис увери, че неговите подчинени не са имали друг избор освен да открият огън. Майката на жертвата се обадила в полицията, че синът ѝ, Тадиъс Маккаръл, я оставил заключена извън дома ѝ, държал нож и споменал за "черна революция". Пристигналите на място служители на реда, които видели, че мъжът е въоръжен с ножове и сабя, го призовали да излезе от къщата.

След това той излязъл и се насочил към полицаите. Мъжът отказал да се подчини на техните разпореждания да хвърли ножа, след което бил прострелян от тях с "несмъртоносен куршум". Въпреки това той се нахвърлил срещу служителите на реда, които го простреляли многократно. Полицията провежда вътрешно разследване на случая.

Това е поредното убийство в Съединените щати в последно време, извършено от полицаи, отбелязва Ройтерс. Много от застреляните при тези случаи са чернокожи - нещо, което повдига въпроси за използването на сила от страна на правоохранителните органи и поражда съмнения за расизъм. Едно от тези убийства, което привлече особено силно внимание и предизвика вълна от протести в Съединените щати, бе извършено миналата година в друго предградие на Сейнт Луис - Фъргюсън. Наскоро местният шеф на полицията там подаде оставка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай