Американски фермери намериха мамут (ВИДЕО)

Американски фермери намериха мамут (ВИДЕО) | StandartNews.com

Останки от древното животно бяха открити в щата Мичиган в края на миналата седмица. Необикновената находка е била направена от двама мъже, които копаели канал за газова тръба. 15 учени – палеонтолози веднага са пристигнали на мястото, а малко по-късно лопатите им ударили 60 сантиметрово ребро.

Експертите смятат, че откритото животно е от мъжки пол и е било убито в 40-тата си година. Окрити са само някои части от животното, което се предполага, че е бродило по американските земи преди повече от 10 000 години. Според учените това е един от най-пълните комплекти кости на мамут, открити в САЩ.

Палеонтолозите допускат, че древното животно е било преследвано и убито от хора, като вероятната цел на деянието е била собствена прехрана. Предполага се, че древните жители са отставили част от мамута за по-късно, когато имат нужда от свежо месо. Като доказателство за човешката намеса учените отчитат намерените в близост скупчени един до друг голми камъни и малко каменно сечиво.

Досега в щата Мичиган са открити останките на 300 мастодонта и 30 мамута. Учените считат, че новото откритие ще даде инормация за древните хора, населявавли тамошните земи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай