Американска кантора нае робот за адвокат

Американска кантора нае робот за адвокат | StandartNews.com

Ross ще се заеме с делата за фирми в несъстоятелност

Първият робот адвокат в света вече е факт. Той е базиран на когнитивния компютър Watson на IBM. Наела го е международната правна кантора Baker&Hostetler. За събитието съобщава сайтът futurism.com, позовавайки се на изданието American Lawyer. Новият "колега" в Baker&Hostetler, където работят 50 адвокати, се казва Ross. Той ще поеме дела за несъстоятелност на фирми. Според изпълнителния директор и съосновател на кантората Андрю Аруда, други фирми също са подписали лицензионни договори за използването на Ross и скоро ще го обявят.

Първият адвокат с изкуствен интелект е разработен така, че да може да чете и разбира езици, да изразява хипотези при зададен въпрос, да прави проучвания и след това да генерира отговори заедно с препратки и цитати, които ги подкрепят. Овен това Ross се учи от опита си, придобива нови знания и ускорява работата си колкото повече взаимодейства с потребителите.

"Задавате въпросите си на прост английски език, както бихте попитали колегите си. Ross търси отговор в цялото законодателство и връща отговор с цитирани текстове от закони, съдебни дела и вторични източници, за да получите пълна представа за казуса", обяснява сайтът на кантората. Той разбира въпроси, формулирани на ежедневен език, като: "Може ли фалирала фирма да продължи да прави бизнес?". Рос намалява обичайното време, което е нужно, за да се пресеят резултатите. Представя отговорите си на непринуден и разбираем език. Освен това той следи последните развития в правната система и по-специално тези, които имат отношение към казусите, по които работите.

Ross е свързан с всички сайтове на американската съдебна система и може да информира за всички съдебни решения по определени обвинения. Тъй като американският съд работи на принципа на прецедентите, минали решения по подобни на вашите дела могат да се окажат от ключово значение за развитието им.

Ръководителят на екипа за връзки с обществеността на Baker&Hostetler - Боб Крейг, обясни, че Baker&Hostelter вярват много в новите технологии като когнитивни компютри и изкуствен интелект и смятат, че могат да облекчат значително работата на служителите на компанията и да подобрят предлаганата от нея услуга. "Кантората използва Ross от първите дни на внедряването му и сме горди, че си партнираме с лидера в индустрията и продължаваме да развиваме допълнителни правни асистенти с изкуствен интелект", посочва той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай