26 са жертвите на стрелеца от Тексас

Мъжът - бивш военен, уволнили го заради провинения

26 са жертвите на стрелеца от Тексас | StandartNews.com

Най-малко 26 са загиналите след стрелба в църква в Тексас по време на неделната служба. Атаката е в Първата Баптистка църква в Съдърланд Спрингс.

Полицията потвърди за 26 жертви. Има и много ранени.

Стрелецът е бил застрелян, все още не е ясен мотивът за кървавата баня.

Според ФБР става въпрос за един стрелец. Не се изключва обаче той да е имал и съучастник предвид големия брой на жертвите.

Според местната телевизия нападателят е влязъл в храма в 11,30 местно време. Той е успял да избие половината миряни, защото църквата е малка и побира около 50 души.

Ранените се извозват с хеликоптери. Хората от малкото провинциално градче се събраха около църквата, като всеки бе загубил при стрелбата някой близък. Сред загиналите има и деца, като за момента е потвърдена смъртта на 13-годишно момиче, чиято кръстница бе извън храма.

Нападателят е бил уволнен дисциплинарно от Военновъздушните сили на САЩ по обвинения, че малтретира съпругата и детето си, предаде АП. Стрелецът беше открит мъртъв, като все още не е ясно дали е бил ликвидиран от властите, или се е самоубил.

Говорителката на американските ВВС Ан Стефанек съобщи, че през 2012 г. нападателят е бил осъден на 12 месеца затвор от военен съд. Той е бил понижен в чин, а през 2014 г. - уволнен за лошото си поведение. Нападателят е служил в логистичния отдел на база в Ню Мексико от 2010 г. до уволнението си. 

Официално на пресконференцията не беше съобщено името на нападателя, а само, че това е бял мъж, ненавършил 30 години. По-рано пожелали анонимност източници съобщиха пред АП, че това е Девин Кели, живял в предградие на Сан Антонио. Няма данни за връзки между него и организирани терористични групи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай