Завърши четвъртият турнир от веригата "4MOVE17+”

Завърши четвъртият турнир от веригата "4MOVE17+” | StandartNews.com

Петър Трендафилов спечели втора титла поединично от тенис веригата "4MOVE17+", като отново показа много високо ниво, страхотна бързина, концентрация, качествен тенис и убедително спечели срещу всички свои съперници.

В мачът за първото място Петката, който е бивш национал спечели срещу друг добре играещ състезател - Мартин Томов с резултат 4/0, 4/1. До финалния мач и двамата надвиха много добри и стойностни съперници. Мартин като непоставен победи първият в схемата Владислав Моленда с 6/2, последва победа над Руси Гюров с 6/3, а на полуфинал се справи и с активно състезаващият се Пламен Пенев отново с резултат 6/3.

От другата страна на схемата на четвъртфинал Трендафилов се справи с Борислав Бончев с 6/3, а на полуфинал спечели и срещу миналогодишния първенец във веригата Иво Божилов с 6/2.

По регламент за загубилите своя първи мач участниците имат правото на втори шанс и възможност да се запишат в утешителния турнир. Това дава възможност да се изиграят допълнителни мачове и да се спечелят предметни награди и точки за ранглистата. Там победител за втори път през тази година стана Даниил Иванов, който на финала победи Руси Гюров с резултат 6/3.

Руси Гюров и Владислав Моленда за втори пореден турнир спечелиха титлата по двойки. В оспорван и интересен финал те победиха Петър Трендафилов и Валентин Иванов с резултат 7/5. За да стигнат до титлата двойката спечели общо 7 поредни мача побеждавайки добри съперници като Борислав Бончев и Пламен Пенев на полуфинал с 6/4. В другият полуфинал финалистите се справиха с Калин Кънчев и Стоян Плугаров с 6/2.

По традиция двойките се играят в неделяният ден. Рекорден брой участници се записаха и в двойковата дисциплина - общо 17. Всички те се разпределят в групи и се играе на принципа всеки срещу всеки като първите две двойки от група излизат на четвъртфинал.

Призьорите получиха купи и медали от организаторите, а за всички участници имаше специални подаръци от партньора на турнира фирма ВиФарма, която беше подготвила по една брандирана тениска и един гел Рефригеранс. Както винаги всеки участник получи и по една бутилка "4MOVE" - висок клас изотонична напитка. Те са и основен партньор на тазгодишното издание на веригата, както и Колаген 11 000 на водещата немска компания "Doppel Herz", която също подкрепя турнирите.

Пореди големият интерес първоначално бяха обявени общо 5 турнира, но в последствие се добави и този, който включи и двете дисциплини поединично и двойки. Организацията беше на високо ниво, тенисът също.

Следващият турнир, който ще е петият поред ще бъде само двойков и ще се проведе на 16 септември на кортовете на СК ДЕМА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай