Викингите отново доминират във Вал Гардена

Викингите отново доминират във Вал Гардена | StandartNews.com

Аксел Лунд Свиндал спечели спускането валидно за световната купа по ски алпийски дисциплини във Вал Гардена с време 1,57,00 мин. На второ време се нареди сънародника му Шетил Янсруд на 59 стотни, а трети е австриеца Макс Гранц на 85 стотни, победител в спускането тук преди година.

Домакините празнуват юбилей 50 години провеждане на световна купа и бяха осигурили отлични условия за провеждане на състезанията по страховитата писта Саслонг, една от класическите за спускане в историята на световната купа.

Свиндал вече има общо 6 победи: 2 на спускане и 4 на супер-г, а Янсруд 2 победи и още 5 подиума в южно тиролския курорт.

Шетил се движеше с най-добри времена в горната половина на трасето, но в долната по-трудна част където са ключовите пасажи Камел и Чеслат допусна неточности, отнели му ценно време. Точно там обачче Свиндал беше перфектен и заслужено грабна победата с голяма разлика.

След финала Янсруд сподели "Не съм доволен от представянето си. 59 стотни са голямо изоставане. Аксел ми предаде по радио станцията много точно какво е състоянието на пистата и какво трябва да направя, но не успях да се справя и допуснах грешки. Заминавам за Алта Бадия с надежди за добро представяне в гиганските слаломи следващите два дни".

След финала Свиндал сподели: "Щастлив съм от победата, но не я очаквах след болките, които изпитвах в колената през последните дни. Бях принуден да взимам болкоуспокояващи лекарсва. Важно е да не изпитваш болка на старта, защото ако тя те натисне още от началото, нататък нямаш никакви шансове. Следващият ми старт ще е в Бормио след Коледа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай