18:50 ч.

20.12.17

2 мин.

0

0

0

"Спортист на годината" и при военните

от редактор |

"Спортист на годината" и при военните

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов наградиха най-добрите военнослужещи спортисти за 2017 г. на тържествена церемония в Министерство на отбраната. 10-те най-добри спортисти получиха плакети от министър Каракачанов.


Спортист № 1 на Националната военна спортна федерация (НВСФ) за 2017 г. стана маратонецът капитан Илия Куцаров. Министър Кралев връчи купите на трите военни спортни клуба, класирали се на първите три места в комплексното класиране от проведените през 2017 г. държавни военни първенства – Военен университетски спортен клуб „Васил Левски" – Велико Търново, Военен спортен клуб „Тракиец" - Стара Загора и Военен спортен клуб „Шумен". Бяха отличени и военните формирования, класирали се на първите три места в комплексното класиране от проведените през 2017 г. общоармейски шампионати – 68-ма бригада Специални сили, Национален военен университет „Васил Левски" и Сухопътни войски.


На церемонията присъстваха още началникът на отбраната на Република България генерал-лейтенант Андрей Боцев, пловдивският митрополит Николай, областният управител на Пловдив Здравко Димитров, постоянният секретар на отбраната Антон Ластарджиев и много други висши военни.


 


10-те най-добри спортисти на МО за 2017 г.:
капитан Илия Куцаров – в. ф. 24980 – Божурище – лека атлетика
цивилен служител Десислава Василева Славева – в. ф. 42130 – Боровец – ски алпийски дисциплини
цивилен служител Спаска Атанасова Павлова – в. ф. 32990 – Пловдив - стрелба с пистолет
редник Георги Йорданов Кирилов – в. ф. 32990 – Пловдив - военен трибой
матрос Теодор Вощинаров - в. ф. 32140 – Варна – плуване
майор Борислав Иванов Тафков – в. ф. 32040 – Крумово - ски алпийски дисциплини
цивилен служител Николай Станчев Колев – Централно военно окръжие - стрелба с пистолет
курсант Велина Личовска - ВУСК „В. Левски" В. Търново – плуване
капитан III ранг Красен Йорданов – в. ф. 32140 – Варна - тенис на маса
редник Марина Петрова – Ваклина - служба „Военна полиция" - лека атлетика


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар Кирилизирай



Новините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент