Радо Янков втори в генералното класиране за Световната купа

Радо Янков втори в генералното класиране за Световната купа | StandartNews.com

Носителят на големият кристален глобус в паралелните дисциплини за 2016 г. - Радослав Янков, остана на второ място в генералното класиране за трофея тази година, след като отпадна на четвъртфинал в дисциплината паралелен слалом в последния старт за сезона във Винтерберг, Германия. Това му отреди седмото място в състезанието, съобщава bTV.

Преди старта роденият в Чепеларе сноубордист беше на 350 точки от водача Андреас Промегер от Австрия.

На осминафинал Янков, който стана трети в класацията за Спортист на България за 2016 г., изпревари само с 4 стотни французина Силван Дюфур. Именно в този етап на състезанието Промегер отпадна.

На четвъртфинал родният сноубордист се изправи срещу германеца Щефан Баумайстер. Янков обаче закачи една от вратите на своето трасе, което доведе до голямо забавяне. Той завърши на 4,31 секунди от своя конкурент, а спечелените точки не бяха достатъчни да навакса разликата в генералното класиране, която беше стопена до 190 точки. На трето място за сезона остана Бенямин Карл.

Победител в състезанието стана Баумайстер.

Утешителна награда за Янков може да бъде спечеленият малък кристален глобус в паралелния гигантски слалом, както и четвъртото и шестото място на световното първество. В стартовете за Световната купа той завоюва само едно първо място - в Банско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай