Опитаха да окрадат Екатерина Дафовска

Олимпийската ни шампионка сама успява да разкрие крадеца

Опитаха да окрадат Екатерина Дафовска | StandartNews.com

Единствената ни олимпийска шампионка в зимните спортове Катя Дафовска за малко да стане жертва на голяма кражба в ПьонгЧанг. Чепеларката, която от години е и председател на федерацията ни по биатлон пристигна в олимпийското село още на 11-и февруари с полет през Москва. Куфарът на Катя обаче се загуби по пътя.

"Казаха ми, че е останал в Москва и със следващия полет ми го пращат, разказа за "Стандарт" Дафовска. Впоследствие се оказва, че куфарът наистина пристига в Сеул, както се обещали руснаците. От там по олимпийска линия го качват за ПьонгЧанг заедно с багажа на руски спортисти. След това обаче му се загубили дирите. Дафовска всеки ден питала ръковоството на олимпийското село, но отговорът все бил отрицателен.

"След като от руските авиолинии ми отговориха, че багажа е пратен към олимпийското село реших да почна да го търся в ПьонгЧанг. Изискахме записи от мястото където пристига багажа и след доста гледане се видя, че след като руските спортисти си взимат техния там остава само моя куфар. Два часа по-късно една жена от поддръжката на селото идва и го взима. След което му се губят дирите", разказа Дафовска. След като показала кадрите на отговорника по сигурността на селото по негово разпореждане пратили екип, който издирил жената, а след това и куфара на Катя. Така 6 дни след пристигането си в ПьонгЧанг и ден преди отново да поеме за Чепеларе Дафовска вече можеше да разполага с всичкия си багаж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай