ОБЗОР: Продават "Универсиада" за 15,6 милиона лева

Частен съдия изпълнител пуска имота на търг, купувачът ясен на 13 юли

ОБЗОР: Продават "Универсиада" за 15,6 милиона лева | StandartNews.com

Столичната зала "Универсиада" е обявена за продажба от частния съдебен изпълнител Стоян Якимов. Това става ясно от обявление, публикувано в регистъра на публичните продажби. Търгът ще се проведе в канцеларията на Софийския районен съд на 13 юли.

Желаещите да участват трябва да осигурят задатък от 10% от сумата, а срокът за подаване на заявките е от 12 юни до 12 юли. Началната цена е 15,6 милиона лева. Купувачът ще бъде обявен на 13 юли. Имотът е със застроена площ 4 130 кв. м. и включва три зали, десет кабинета, една радиокабина, една осветителна кабина, три коментаторски кабини и четири съблекални. В обявата на ЧСИ Стоян Якимов, за пазач на имота е определен Константин Папазов. Треньорът на баскетболния "Левски Лукойл" е представител на дружеството и управител на залата. Там неговият отбор, който стана шампион в първенството, играе домакинските си мачове.

Зала "Универсиада" бе приватизирана от правителството на НДСВ през 2008 година. Тогава тя стана собственост на "Велдер Билд" ЕАД за 9,5 милиона лева. Собственик на компанията е "Велдер-БГ", а 100% от нейния капитал се притежава от швейцарското "Съксес инвест" АГ. Управител е Георги Драгомиров - 74-годишен мъж от с. Негованци, станал популярен в медиите като "бедняка милионер" заради огромния брой компании, които "управлява" и мизерията, в която живее, пише money.bg.

"Велдер-БГ" е регистрирана на столичния бул. "Цар Борис" III - където бе офисът на банкера Цветан Василев, собственик на "Корпоративна търговска банка".

"Велдер-БГ", "Велдер Пропъртис" и "Велдер Билд" са имали общо 39,5 милиона лева непогасени задължения към КТБ, показа тогава докладът на "Аликс Партнърс". Одиторското дружество включи трите дружества в списък "канали за финансиране", или иначе казано "бушони".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай