16:30 ч.

28.02.18

2 мин.

0

0

0

Награда за журналистика за Петела от БНТ

от редактор |

Награда за журналистика за Петела от БНТ

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградите за спортна журналистика на името на Людмил Неделчев и Николай Колев - „Люпи и Мичмана". Приз за работата си през 2017 г. получи журналистът от „България днес" и боксов коментатор Огнян Георгиев, а за цялостен принос бе отличен дългогодишният спортен коментатор и журналист от БНТ Петър Василев.


Василев нашумя още през ноември 1993 г. със споделената реплика "Господ е българин" по повод на победата на българските футболисти на "Парк де пренс", произнесена с десетни от секундата след покойния Николай Колев-Мичмана. Самият Петел, както го наричат приятелите му, е откритие и кадър на спортния журналист от близкото минало Ганчо Гатев, а след това и на самия Мичман. Василев е всепризнат специалист по бокс, колоездене, мотоциклетизъм, ски-скокове и бобслей, както и по хандбал.


Призовете за спортна журналистика „Люпи и Мичмана" се присъждат от Българската асоциация на спортните журналисти. Церемонията по връчването на деветите годишни награди се състоя в Музея на спорта на националния стадион „Васил Левски" в присъствието на ректора на НСА „Васил Левски" проф. Пенчо Гешев, спортни величия и спортни журналисти.


„За мен е огромна чест и привилегия за поредна година да участвам във връчването на наградите на името на две от легендите в българската журналистика Людмил Неделчев и Николай Колев. Всички носители на наградата до момента са изключително достойни хора, притежаващи най-високите стандарти за морал в българската спортна журналистика. Петър Василев отдавна се е превърнал в легенда и образец на чистата телевизионна журналистика. Впечатлен съм от разработките на Огнян Георгиев за ситуацията в световния бокс. Изключително интересни материали, които разтърсиха из основи Международната федерация и помогнаха този така обичан от българите спорт да бъде изчистен от управлението, което нанесе много сериозни щети върху неговия имидж", заяви Кралев.


По време на церемонията по награждаването с минута мълчание бяха почетени напусналите този свят футболисти Павел Панов, Георги Марков и Цветан Веселинов–Меци.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент