Мtel награди най-успешните ни атлети за 2016-а

Мtel награди най-успешните ни атлети за 2016-а | StandartNews.com

За поредна година Mtel даде специални награди на най-добрите български лекоатлети. Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации" на Мтел, връчи смарт устройства на избраната за „Атлет на България" Мирела Демирева, която донесе на България сребърени медали в скока на височина на олимпийските игри в Рио де Жанейро и Европейското в Амстердам. Със смартфони бяха отличени и Тихомир Иванов, избран за Изгряваща млада звезда след класирането си на финали на олимпиадата и европейското първенство, а също и Ивет Лалова-Колио, за цялостната си кариера, включваща 12 години в елита на световния спринт.

„За четвърта поредна година Mtel подкрепя Българска федерациая лека атлетика и заедно ставаме свидетели на успехите на нашите спортисти. Тази година Mtel зарадва българските любители на спорта, като от 14 януари стартира първия си ТВ канал със собствено спортно съдържание – Mtel Sport1, а от 1 март ще започне излъчването на още един ТВ канал
Mtel Sport 2, по който ще излъчваме Диамантената лига по лека атлетика. Надявам да може да се радваме на Мирела и други наши спортисти, които ще се изявяват в нея. Тази нова стъпка е продължение на дългогодишната ни подкрепа за спорта и развитието му в България", сподели Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации" в Мтел, по време на церемонията.
„Безспорно 2016 г. беше една успешна година за леката атлетика. Мирела Демирева спечели сребърен медал от Олимпийските игри и същия от Евро 2016, както и приза за „Спортист на годината"", заяви Добромир Карамаринов, председател на БФЛА. Според него факта, че Демирева е атлет номер 1 за 2016-а и спортист на годината на България говори само по себе си за напредъка на българската атлетика.

Мтел традиционно подкрепя българския спорт, като през годините компанията е помагала при финансирането на различни спортисти, отбори, клубове и федерации. Компанията е официален телеком на Българска федерация Лека атлетика за четвърта поредна година. През 2016 г. телекомът заедно с БФЛА реализира и второто издание на проекта „Мтел атлетика за младежи". Чрез него над 10 000 деца и младежи се включиха в лагери и състезания по лека атлетика в няколко града в цялата страна. Призьорите получиха специални сребърни монети и от основния спонсор на БФЛА - FIBANK. Те им бяха връчени от Ивайло Александров, директор "Корпоративни комуникации" на FIBANK. "Желая ви здраве и късмет през новата година и много успехи с това ръководство на федерацията, заяви Александров.

Подаръци от БФЛА получиха 14-годишните атлети Мила Димитрова и Кирил Петков, които спечелиха миналогодишната верига състезания за млади таланти „Мтел атлетика за младежи".

В края на церемонията Добромир Карамаринов връчи и почетен плакет на бившия шампион и рекордьор в скока на височина Красимир Дачев, който е един от меценатите в българския спорт и подпомага финансово подготовката на Тихомир Иванов.

Анкетата „Атлет на България" се организира от сп. „Атлетика" и БФЛА от 1999 г. насам. В нея се включват журналисти и експерти, които определят най-добрите лекоатлети за изминалата година. До 2005 г. номинациите се определят в 2 категории – мъже и жени, а от 2006 г. те се обединяват в общ топ 10 за двата пола. През 2016 г. участваха 38 спортни журналисти и експерти, които оцениха българските спортисти и подготвиха класацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай