Мтел атлетика за младежи влезе в „Арена Асикс"

Мтел атлетика за младежи влезе в „Арена Асикс" | StandartNews.com

Най-модерното атлетическо съоръжение в България – „Арена Асикс" бе домакин за първи път на състезание под егидата на програмата „Мтел атлетика за младежи".

Над 80 деца от няколко атлетически клуба от София и Костенец мериха сили в отборно състезание, както и на 60 м и 200 м. Съдии на състезанието бяха най-добрата ни атлетка в скока на дължина през последните години Милена Миткова, националката на троен скок Андриана Бънова, рекордьорката ни на 1000 м в зала Цветелина Кирилова и бронзовата медалистка на 100 м с препятствия от европейското първенство в Мюнхен 2002-а Яна Касова.

Всички деца получиха подаръци от Мобилтел, БФЛА и организаторите от „КЛАС – Костенец".

Програмата „Мтел атлетика за младежи" се провежда в България за трета поредна година и отново достигна до хиляди деца на възраст от 7 до 14 години в цялата страна с различни прояви в които се включиха най-силните български атлети, които бяха посланници на атлетиката сред младежите.

През 2018-а година организаторите на програмата БФЛА и Мобилтел обещават нови изненади и прояви за популярзиране на олимпийски спорт номер едно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай