„Мтел атлетика за младежи” продължава в училищата

„Мтел атлетика за младежи” продължава в училищата | StandartNews.com

„Ден на спринта" по програмата на БФЛА и „Мтел – атлетика за младежите" се организира в столичното 42-о основно училище „Хаджи Димитър".

Всички ученици в първи клас участваха в състезание на 50 метра в училищния двор. Над 200 деца от шест паралелки се надбягваха облечени с екипи-номера на Мтел, а за най-бързите при момчета и момичета бяха организирани и финали, които предизвикаха много емоции в съучениците на финалистите. Първите трима бяха наградени с ранички за шпайкове, а всички деца получиха грамоти за усилията си.

На заниманието присъстваха треньори от столични атлетически клубове и родители, които помогнаха в организацията на събитието. Много от децата изявиха желание да се запишат на тренировки по лека атлетика.

Програмата „Мтел атлетика за младежи" е насочена към популяризиране на олимпийски спорт номер едно сред децата и младежите в България. До момента в нея участие са взели над 4000 деца.

На 3 октомври приключи веригата състезания за картотекирани в БФЛА млади таланти, която бе спечелена от Вивиан Кръстева (Рилски атлет – Самоков) и Александър Димитров (Дунав – Русе). „Мтел атлетика за младежи" продължава в училищата и през следващите месеци.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай