Министър Кралев награди призьорите от „Мтел атлетика за младежи"

Министър Кралев награди призьорите от „Мтел атлетика за младежи" | StandartNews.com

Първото състезание от веригата „Мтел атлетика за младежи" се състоя днес във Варна и както се очакваше събра деца от цялата страна. На всички участници бяха връчени награди и грамоти от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който е бивш национален състезател по лека атлетика.

Малките атлетчета бяха разделени в шест смесени отбора, като момчета участваха на 60 м, скок дължина и 600 м, а момчетата набираха точки на 60 м, скок дължина и 800 м. Всеки отбор имаше свой цвят на номера изработени специално от Мтел. Индивидуалната победа при момичета победата грабна Мила Димитрова (Тракия 96 – Пд) със 195 т. При момчетата най-много точки събра Григор Иванов (Дунав-Русе), който бе най-добър на скок дължина и на 800 м.

Веригата състезания, организираната от най-големия мобилен оператор в България и БФЛА, включва още 6 състезания на 29 април и 20 май в София, на 19 септември в Стара Загора, на 22 септември в Правец и на 26 септември в София. Програмата „Мтел атлетика за младежи" ще обхване различни инициативи до края на 2015 година, които ще обхванат няколко хиляди деца от 11 до 13 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай