"Лудогорец" се огъна срещу "Копенхаген" за 1:2

"Лудогорец" се огъна срещу "Копенхаген" за 1:2 | StandartNews.com

"Лудогорец" загуби първия мач с "Копенхаген" у дома с 1:2 и засега е аутсайдер в 1/16-финалния сблъсък от Лига Европа.

"Лудогорец" беше попарен, още преди да е започнал да играе. Още във 2-ата минута неориентираният Абел Анисе реши да изтича срещу собствената си врата след ъглов удар и рикоширалата в него топка се оказа фатална - 1:0. В началото на второто полувреме Юсеф Тоту тресна греда, но в 53-ата минута се поправи с точен удар от движение, при който Владислав Стоянов успя да реагира дотолкова, че да отклони топката в собствената си мрежа.

В 81-ата минута "Лудогорец" върна надеждите, поне отчасти. След центриране Марселиньо тресна греда, но с добавка Клаудиу Кешеру беше хирургически точен за 1:2.

Показателен беше и неефективният юруш на домакините след намаляването на резултата. В реванша ще се иска нещо повече от ентусиазъм.

Оттук-нататък по-голямото владеене на топката и вложените усилия на "Лудогорец" остават на заден план. Разградчани си позволиха грешна стъпка срещу непретенциозен съперник, чиито силни страни са физиката и ефективността. Срещу тях шампионът на България не успя да намери противодействие.

Треньорът Георги Дерменджиев се оказа прав, че ще падне тактическо надлъгване. Но в него той беше надигран тотално от колегата си Стале Солбакен, към когото сам призна, че изпитва респект.

Излишно е да обясняваме, че за пореден път Дерменджиев след мача каза позната реплика: "Отборът загуби, но аз съм доволен от мача. "Копенхаген" не ме изненада..." Тя му е дежурна от мачовете в Шампионската лига през есента.

Светльо Дяков беше по-точен: "Не показахме това, което трябва."

"Лудогорец" засега е с единия крак извън евротурнирите, защото не показа каквото може и каквото трябва.

Какво да очакваме в реванша? Според Владо Стоянов ще е трудно: "Ние не сме толкова здрави физически като тях."

Статистика
"Лудогорец" - "Копенхаген" 1:2
Ст. "Васил Левски", 14 000 зрители
"ЛУДОГОРЕЦ": Стоянов, Минев, Моци, Паломино, Натанаел, Анисе, Дяков, Мисиджан /62 Кешеру/, Марселиньо, Вандерсон /80 Жоао Пауло/, Кафу
Треньор Георги Дерменджиев
„КОПЕНХАГЕН": Р. Олсен, Аугустинсон, Е. Йохансон, Квист, Корнелиус, Сантандер /71 Грегуш/, П. Анкерсен, Юсеф Тоту /90 Хьогли/, М. Йоргенсен, Фалк /71 Павлович/, Матич
Треньор Стале Солбакен
Голмайстори: 0:1 Анисе-автогол, 0:2 Тоту 53, 1:2 Кешеру 81
Жълти картони: Марселиньо /Луд/; Квист, Тоту, Грегуш /Коп/
Жълт-червен картон: 95-Грегуш /Коп/
Съдия Иван Бебек (Хърватия)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай